Nyårslöften?

Jag brukar inte vara så mycket för att göra ett nyårslöfte då jag vet att om det skulle vara något med att äta hälsosammare, sluta med socker eller träna oftare så skulle jag fuska eller sluta med det då jag är kass på att hålla sådanna löften. Men i år tog jag faktiskt och gjorde några nyårslöften.
 
Mitt första nyårslöfte är att jag SKA klara av att göra en svensk klassiker i år. Detta innebär att jag ska köra vasaloppet eller öppet spår, cykla vätternrundan, simma vansbro simmet och sen sist men inte minst springa lidingöloppet. Eftersom jag inte har fyllt 19 år i år så får inte jag starta i det riktiga vasaloppet så istället kommer jag starta i öppet spår. Detta ger fortfarande en svensk klassiker så det är egentligen samma sak bara att det inte riktigt samma. Jag är extremt otränad egentligen så detta kommer bli riktigt svårt att genomföra men pga att jag inte kan sätta mål som att träna mer så kom jag på att sätta mina mål genom att ha ett tydligt mål att gå mot. Jag vill även göra en svensk klassiker i år för det betyder att jag då blir den yngsta i min släkt att ha gjort klassikern. Såklart kommer jag inte att starta om jag blir sjuk då jag inte vill riskera att dra på mig någon allvarlig skada men annars ska jag försöka mot alla odds att klara detta mål. Jag vet redan nu att det som är den absolut största utmaningen för mig är det 9 mil långa vasaloppet då jag knappt stått något på längdskidor sen jag var liten. Men har tränat en gång på skidor än så länge och då gick det helt okej ändå(Jag ramla inte så många gånger ijallafall). Men det kommer bli fler när jag kommer upp till skolan igen för här nere i Skaraborg har vi ingen snö och då måste vi åka till konstsnöspåren som finns några få runt oss. Men uppe i jämtland ska det finnas rikligt med snö enligt mina källor så då blir det väl bara att åka ut och göra egna spår i snön och förhoppningsvis ligger sen snön kvar ett tag. Efter vasaloppet så är det dags för Vätternrundan vilket är ett 300 km långt cykellopp och det som jag tror är den största utmaningen här är att det tar sån lång tid att ta sig runt. Vet folk som cyklat loppet på 20 timmar med pauser inräknade och det blir väldigt mycket tid för mig att klaga på. Sen kommer simmningen som är 3 km lång med 2 km i medströmms och 1 km motströms men detta är något jag tror att jag skulle klara redan nu då jag vet att jag har en hyfsat bra simstil plus att jag gillar att simma det enda som blir min nackdel här är att jag avskyr att bada i öppet vatten. Jag badar och simmar absolut helst i en bassäng än ute så tror att det kan bli något som gör att det blir jobbigt med simmningen ändå men vem vet om en fisk rör min fot kanske simningen går dubbelt så fort. Sist är ju då den 3 mil långa löpningen och den är tuff men med rätt träning så sitter den också, lär dock behöva göra mycket backintervaller för att orka med den omtalade och fruktade aborrébacken. Detta är ett nyårslöfte som är riktigt tufft att klara av men något som jag är taggad på att ta på mig så skulle nog säga att detta blir en riktig utmaning för mig.
Första träningspasset på skidorna
 
Mitt andra nyårslöfte som jag la var att jag skulle hålla en bättre koll på min ekonomi. Jag ville ha en bättre koll då jag vet att jag är extremt duktig på att slösa pengar på saker som jag egentligen inte behöver ha så min syster kom på åt mig att vi skulle börja föra kassabok. Vilket jag började redan med i November men då och i December skrev jag bara mina utgifter och det är sjukt hur alla småsaker blir så stora i slutet men från och med nu alltså januari så bestämde jag mig för att även skriva om mina inkomster och skriva en budget jag ska försöka följa varje månad. För skulle jag sen undra vart alla mina pengar tog vägen så är det bara att gå tillbaka och kolla i kassa boken. Så nu varje gång jag får eller använder pengar så fyller jag i hur mycket och vart i kassaboken. Känns riktigt simpelt och som ett bra sätt att börja inse att jag är en riktig slösa. För genom att hålla en mycket bättre koll på min ekonomi så kan jag börja spara och lägga undan pengar varje månad för att till slut kanske köpa något som jag verkligen vill ha. 
 
Mitt tredje nyårslöfte var att komma tillbaka till bloggandet och börja blogga på riktigt. Då jag faktiskt tycker detta är väldigt skönt och kul då man kan skriva av sig vad som händer i sitt liv och även gå tillbaka när året är slut för att se vad man gjorde under året även sådanna saker som man i vanliga fall inte kommer ihåg. Så nu sitter jag här och försöker få ut något/några inlägg i veckan men kommer ändå inte tvinga mig själv att lägga ut något när jag känner att jag inte har tid. För er som skulle vilja följa mitt liv genom bilder så har jag även en instagram vid namn @juliasutmaningar ! Där lägger jag ut lite då och då och jag förvarnar med att det lär vara många bilder på hästar där. På den instagramen kan ni även komma i kontakt med mig om det skulle vara något speciellt!