Tiden fortsätter flyga förbi

Att de gått ytligare en vecka sen senast och plus lite till är galet. Tiden går så fort fram att man knappt hinner stanna upp och njuta, i förra veckan så började vi att kolla på sits under tisdags lektionen i ridkonst. Vi fick först ha lite teori där vi svarade på frågor och sen gick vi ut och longerade varandra i par om två! Under longeringen så skulle vi rida utan stigbyglar och utan tyglar medans den som stod i mitten skulle styra fart och riktning på hästen. Vi skulle sedan rida i både skritt och trav och gärna göra olika övningar med händerna tex sätta ena handen på huvudet och andra på magen och mycket mer, men att vi då inte skulle flytta oss i sitsen utan fortfarande sitta lodrätt på hästen!
(null)
En bild på mig och Lusse där jag försöker hålla min balans i skritt medans jag ska tänka på min kordination, de är svårare än vad det ser ut som!
Efter ridningen så bestämde sig min klass för att de var dags att ha taco-kväll igen så vi valde att redan samma kväll samlas för att äta tacos och mysa. Under den kvällen så började vi av någon andemening prata om vilken dansvana folk hade vilket slutade med att vi hade hittat en dansskola som hade gratis prova på dans redan dagen efter vilket vi valde att åka på hela klassen och även några andra från de andra klasserna valde sen att hänga med också, vilket ledde till en rolig lära- känna aktivitet nästan!
(null)
Tacos är faktiskt en av mina favoriträtter så jag är supernöjd att jag fått kurskamrater som också älskar tacos!
Efter de fortsatte veckan i rask takt och vi hade fullt med lektioner och jag körde även lite gymnasium folk till och från flygplatsen och även tågstationen. På söndagen var de dags för skötarridning igen och då vissa av alla hippologstudenter inte var på plats kunde jag passa på att rida två hästar, först en lugn runda ut med min passhäst Thori och en unghäst och sen en runda med mycket fart men lite krav på kristall och med två andra skolhästar som sällskap!
(null)
Här skrittar vi tillbaka i vårat fantastiska område på skolan efter mitt andra ridpass för dagen!
(null)
Kristall var mycket nöjd med att få gå ut igen efter ridturen och att kunna rulla av sig lite svett och damm ute efter en mycket lyckad tur! (Vi har tyvärr problem med att dränera bort vatten från våran grind, så därför de är så lerigt där)
Efter ridningen så var helgen slut och det var dags för ytligare en skolvecka igen! Vi hade en föreläsning om att skapa talang på måndagen och sedan hade vi ett studiemöte efter det med våran "mentor". Idag så började vi dagen med att prata om hållbar utveckling inom hästnäringen och även göra lite uppgifter runt omkring detta ämne. Dagen fortsatte sedan med sitsoptimering och sedan ridning utan stigbyglar igen, idag skulle vi dock rida på egen hand medans en av våra kompisar filmade oss så att man själv kunde se vad man behövde tänka på. Jag upplevde själv att de var mycket svårare idag än sist då man idag var tvungen att även ha koll på allt hästen gjorde. Sen valde jag och en klasskompis att åka hem till henne och dricka te och plugga vilket blev väldigt mysigt även om jag inte fick gjort jättemycket på uppgiften!
(null)
Fullt fokus på mig och Edith under våran mysiga pluggkväll!
Men nu måste jag gå och lägga mig innan det är dags att ladda upp för andra halvan av denna veckan och för mig blir det även att ladda upp inför mycket jobb!